Monday, August 1, 2011

Az utazás folytatódik...



... és akkor másnap reggel úrja be kellett ülni a kocsiba és tovább szelni az autópályákat.... már ahol vannak... mert Szerbiában ugye épp építés alatt... Bulgáriában nem különben...

ELi "megnyugtatott", hogy a bolgárok összevissza vezetnek, közben kicsit isznak is és egyáltalán, jobb, ha óvakodunk tőlük....

De legalább Ingriddel minden rendben volt (Ingrid a kocsi, ha nem lenne elég egyértelmű), mert külön biztosított parkolót fizettek neki ELiék erre az éjszakára. A fegyveres őr (3 pisztolya is volt) megnyugtatta Bt, hogy a helyi maffia összes kocsija is ott parkol, tehát ha valahol biztonságban van, hát nála tuti. Tényleg, meg is úszta egyben az éjszakát...

A bolgár sofőrök nagy része eészen normálisnak bizonyult, bár a helyi utakon B számított az ultrahipermegagyors kocsinak 130 km/órás sebességével, ami azért nem egy eszeveszett száguldás mondjuk a német pályákon.... Itt azok voltunk... (kivéve a Fittipaldikat, akik hajmeresztőporsésbéemvéskitudjamis stílusban nyomták, de az egy külön kaszt, melytől elhatárolódunk....)
Szóval Ingrid közeledett a maga 130-as sebességével, a kamion meg lehúzódott, hogy nuyugodtan elsuhanhassunk, ami annál is viccesebb volt, mivel 2 sávos autópályáról beszélünk, a nagyobbik fajta kamionról és egy Corsáról, ami azért nem az a tekintélyt parancsoló méretű csodajárgány... (ezzel nem sértegetni akarom, csak az erőviszonyok felvázolásáról van itt szó)


Volt persze egy durva 2 órás szakasz, ahol a tenger felé vezető dugóban összesen 2 sávon nyomultunk a hétvégén hazatérőkkel, és 60 volt a max sebesség, de szerencsére utána újra kitágult a tér (2szer 2 sáv) s végül szinte gond nélkül elértük Sozopolt.
(Még volt benne egy brutál körforgalom Burgas belsejében, ahol volt vagy 4 sáv, bár a felfestések kb. mint egy kötésminta a betonon, s amíg B megpróbálta kitalálni, hogy hová is tartunk (ami nem volt több 3 mp-nél) elöttünk, mögöttünk és mindkét oldalunkon egyszerre próbáltak elmenni körülöttünk a bolgár autósok, amit nézni is rossz volt... )
A mellékelt képen a számomra legviccesebb táblát láthatod, a "veszélyes fekete lyuk" táblát, amit elég sok helyen láttunk Bulgáriában (a fekete lyuk rejtélye nyilván az ittenieket is foglalkoztatja...)

Az érkezés felejthetetlen volt... és nemcsak a 2 napnyi parautózás miatt... az otthoni utolsó óráimra gondolva elképzelhetetlennek tűnt az alábbi kép a műszerfalon:

És hogy az első vacsora képei se hiányozzanak:


(Találtunk hosszas küzdelem után egy olyan tengerparti éttermet, ahol nincs
  1. bolgár népzene
  2. bolgár lakodalmas
  3. dél-amerikai pánsípzene
  4. bolgár populáris zene (asszem, nem azonos a stílusunk)
  5. 70-es évek nemzetközi pop slágerei dobhártyaszaggató hangerőn,
hanem csönd van.... ki kellett alkudnunk a fentiek egyik light-os verziójával, ha nem akartunk éhen maradni...)

én ez laza szerb krumplival laktam jól (nem tudom, látható -e a mérete, ez kb egy hadsereg egyheti előétel adagja lenne, pedig itt sem főételnek adták...)


B pedig a halak nagy rajondójaként rémes szagokat csinált az asztalnál...

és némi bónuszkép:

7 comments:

  1. Eh! Fájdítod az ember szívét!

    (Napi tipp: egy jól zárható üvegbe tégy a melegből, hogy hazafelé átlépve a magyar határt legyen mit szorongatnod, ha fázol:( )

    ReplyDelete
  2. hihi, tökéletes tipp, Julcsi :D köszi :D

    ReplyDelete
  3. És még internet is van!:) A fincsi halon meg a melegen kívül...

    ReplyDelete
  4. Tetszik az uti naplód. pussz
    f./remélem sikerült/

    ReplyDelete
  5. Huh, még-még, halat, napot, bármit, ami nem ősz!
    Pusz nektek!

    ReplyDelete
  6. Viccelsz Eili? B egy olyan hotelben, ahol nincs wifi??? meg is halnánk :D hal van, meleg van, net van, nyár van... egy rossz szavam sincs... már vízhólyagosra mászkáltam a lábam, volt kultúra meg minden, lassan jön majd a part :D

    ReplyDelete
  7. ""veszélyes fekete lyuk" táblát" - de mit is jelentett valójában? Az aszfalton fekete lyukakat? Akkor legalább annyival jobbak, mint mi, hogy előre jelzik! Hát remek! :D

    "parautózás" ÉPÉ

    "laza szerb krumplival laktam jól" - nah, az tényleg nem semmi mennyiség! De egy krumpiimádó-zabóló Bobnak!? :D Megetted az összeset, tényleg??? De azért még vmi desszert csak befért?! ;)

    A napot/meleget nem irigylem tőletek, sőt, a tengerpartot sem kifejezetten (na jó, lehet, hogy azt csak addig nem, amíg nem látok VÉGRE fotókat róla :P :D)... viszont azt, hogy kettecskén, szabadon, tök jó helyen nagyon pihenhettek/kalandozhattok, AZT NAGGGGGYON! :)

    És már kezdtek hiányozni is... úgyhogy minél több beszámolót kérünk, hogy picit veletek lehessünk!

    Blog jó! Éljen kicsi Booob! ;)

    ui: az a medencés kép nagyon tetszik! És főleg a napágy! Hozzátok nekem haza! :)

    ReplyDelete