Sunday, August 7, 2011

Hullámugrálás - tippek és tanácsok


Én tudom, hogy most éppen talán azt gondoljátok, igazán nincs szükségetek ilyesmire, és minek is fárasztalak titeket ilyen hülyeségekkel, de higgyétek el, eljön az a pillanat, amikor nagyon is hasznosnak fog tűnni ez a bejegyzés.

Szóval akkor most következzenek napi tapasztalataink pontokba szedve.

Az úgy volt, hogy tegnap is lelátogattunk a strandra, ahol a piros zászlókat tépte a szél, ami annyit tesz, úszni tilos, hasselhoffok szolgálatban (folyton fütyülnek, őrzik a rendet.... és nem, nem piros a gatyájuk, hanem narancssárga, és igen, némelyiknek tényleg jó a teste, de vannak mackók is...:D nem, Hasselhoff nem volt közöttük, és nagymellű csajszik sem rohangáltak fel-alá a parton... A mi részünkön 2-3 fiú teljesített szolgálatot).

Szóval az idő ugyan kellemes volt, de a hatalmas szél miatt 1-1.5 méteres hullámok is jöttek (ez annyit tesz, hogy az egyik pillanatban bokáig ér a víz, a másikban meg ellep).

ÉS mi is belemerészkedtünk a vízbe.... Aztán hamarosan az első sorban (legbelül) ugráltunk Bvel.

Természetesen a hullámugrálás maximális élvezete többféle módon is lehetséges. MI ketten más-más módon vélekedtünk erről:

B tanácsa:
1. Ugorj bele a hullámba! Először olyan, mintha egy fal lenne, de utána nagyon jó érzés, amikor átjutottál rajta!

Előnyei: Általában nagyon kellemes, félelmetesnek hangzik, de nem az. Nem sodor ki a víz, tehát nem kell kepeszkedni befelé.

Hátránya: néha "olyan, mintha egy sőtömbbel pofáncsaptak volna".


Bob tanácsa:
1. Feküdj fel a hullámra! Háttal legyél az érkező hullámnak, s elé feküdj, akkor nem merülsz el.

Hátrányai: Néha mégis. Kivisz, ahol sokkal durvábbak a hullámok, így folyton kepesztesz vissza, amibe többnyire beleizzadsz, tehát strapás.

Előnye: Az esetek nagy részében nem lep el a víz (de ha rosszul számítod ki az ugrást, akkor igen.)

Szintén szórakoztató megpróbálni "beleállni", de ennek 2 veszélye van: 1. ekkora hullámnál úgyis elsodor, tökmindegy, mennyire próbálsz egy helyben állni, a fürdőruhádat néha nagyon erősen kell fognod, ha nem akarod csupaszon szaladgálva keresni...


Aztán megpróbáltam innovatívan új módszerek után kutatni az átugrós/eléugrós/beleállós/némán imádkozós/üvöltve pánikolóson kívül.
Ekkor jött az ötlet (meg látva néhány nénit, akik - velem ellentétben - nem köpködték a benyelt sós vizet), hogy fel kéne feküdni a víz felszínére.
Tapasztalataim:
1. A hullámok felé fordított fejjel nagyjűból öngyilkosság, mert mindent lenyelsz, levegőt venni nagyjából esélyed sincs.
2. A parttal párhuzamosan rá lehet telepedni a hullámokra "lebegve", általában bejövős, de néha beborít a hullám, akkor meg nyelés.
3. Labdapózban - na ez, cool! Szóval hason felfekszel a vízre a hullámoknak háttal. Mivel minél kisebb lapszerű felületet kell képezni a víz tetején, ezért ajánlom, hogy a talpaidat összeszorítva húzd be a lábaidat. A talpaknak fenn kell lenniük, kicsit talán ki is lóghatnak a vízből (kötött izomzatúak hátrányban), a kezeddel meg kutyaúszás kartempót kell végezned, ha azt akarod, hogy a fejed kinn legyen a vízből, vagyis tudj lélegezni. DE EZ A LEGJOBB MIND KÖZÜL!!!!

Előnye, hogy nem terít be a hullám, mert ráfekszel.
Hátránya: ha nincs elég karizmod, előbb-utóbb elsüllyedsz.
Jótanács: mivel ennél a módszernél (sem) látod, mikor jön a hullám, jó, ha a part felé állók arcát figyeled (azon ugyanis pontosan látszik, mikor jön a nagy hullám).

Gumimatracot, úszógumit stb iklyenkor nem vihetsz be (azonnal kifütyülnek a csinicsávók).

Persze, ha nem akarsz nyilvánosan meztelenkedni, jó, ha bombabiztos fürdőruhád van, és még így is jó eséllyel le fog esni...

Jó, ha van nálad valami innivaló, mert amikor kimész, tutira tele lesz a szád sóval.

Mi már elfogyasztottuk a 2012re szánt sómennyiséget is.

Tedd el ezt a linket, mert ki tudja, mikor lehet rá szüskéged! :D
Jó hullámugrálást!

3 comments:

  1. Nagyon hasznos és kimerítő volt. :)
    Jövő héten én is a gombócformát választom a csanaki hullámmedencében. :P És a többi spinének is ezt javaslom. :DDD
    (halam?)

    ReplyDelete
  2. Én még sosem láttam akkora hullámokat, ahol ez hasznos lehet, de elteszem a linket, mert jó mókának hangzik..ki tudja?:)

    ReplyDelete
  3. Jó kis hullámaitok voltak valóban. Na a Pliszka kipróbálást nyert?
    Éppen most mondja a hiradó, hogy Röszkénél 3-4 órás várakozás van, tompánál meg alig van forgalom. Gondoljátok majd át! pussz F6ka/

    ReplyDelete