Monday, August 8, 2011

Szállás bolgár módra


Ma egy réges-régen megtervezett bejegyzés következik (igen, az olyan napokra, amiken nem történnek érdekes vagy vicces dolgok - mert nagyon-nagyon ritkán ilyen is előfordul - tervezek témákat, több ilyen is van a tarsolyomban. Igaz, a mai nap nagyon izgi volt a hajótúrábal, de erről majd talán holnap).

Szóval a szállás... Amikor utoljára Bulgáriában játram (2 éves voltam akkor), kempingeztünk. Tehát kényelmes, személyre szabott szállásom volt sátrunk hálófülkéjében egy piros-kék gumimatracon és határozottan úgy emlékszem, kényelmes volt.

Most szállodában alszunk (vagy panzió?), ami teljesen más műfaj. Az erkélyünk - mint láttátok - a tengerre néz, a város is látszik innen, kellemes, klassz a kilátás/kihallás (épp bazi nagy buli van, az erkélyajtó nyitva, így részesei vagyunk a partinak, még innen, a szobából is). A tulaj (és családja, merthogy családi vállalkozás ez), édes, aranyos.

Hát, eddig ez jó uncsi bejegyzés (jó, hát a végére se fogjátok lerágni a körmötöket, de hát ez van), na de a fürdőszoba, az megér egy fotót.

Tehát az utolsó emlékeim szerint pottyantós WC-be próbálkoztam annak idején, ami azért (is) volt izgalmas, mert a lábak kissé távol voltak egymástól az én akkori lábhosszúságomat alapul véve.

Hát, mostanra azért továbbléptek, de még mindig sajátosan kezelik a fürdőszoba fogalmát. Még egyszer hangsúlyozom, a szállásunk pompás, "family hotel". Nem lehet rá panasz. Van itt medence, meg jakuzzi... Tehát nem purdéfürdőszobáról beszélgetünk...

Nos, ez hát az egyik "gyengéjük". Bár ki tudja, csomó praktikus dolgot véltem benne felfedezni. Szóval: az egész kb. 2 négyzetméter. Persze, erre azt mondjátok, lakótelepi, és tényleg, az se sokkal nagyobb...

Van tehát a bal oldalon egy kézmosó (ebben azért van kihívás mosni és mosogatni, na de minek foglalkozom én ilyen hülyeségekkel? Úgy kell nekem!), középen egy WC csésze (miért hívják ezt csészének? jaj, nemis akarok belegondolni!). Na, ez az elsó sokk. Persze, maga a csésze (csésze!!!) hagyományos "Fayans" (ahogy itt hívják), de a rózsaszín WC deszka sokkolt. Mellette pedig a falon egy csap. Rajta egy zuhanyfej, és ezzel már meg is oldották a teljes fürdőszobai szükségletet. Mondjuk tényleg nem kell zuhanyfülke falat sikálni, a gombák nem a zuhanytálban teremnek meg, és ha kényelmesen zuhanyzol, akkor nemcsak a fejedet vered be a nyitott ablek keretébe, de a WC-t is tisztíthatod egy úttal. Állandó tisztulásban van így minden. Kicsit kellemetlen ugyan, hogy folyton vizes lesz a lábad, hacsak a küszöbön belülre teszed, na de mi ez a háziasszony könnyebbségéhez mérten?

Le a zuhanytálcákkal, éljen a csempeközi lefolyás!

ÉS hogy vállalható képek is legyenek ebben a bejegyzésben, következzék a szoba többi része (már ami ráfért):

És a medence egy része:

2 comments:

  1. Hello!
    Na látod? Legalább nem kell tornásznod, hogy beletalálj a lyukba! /bár megaugom, akkor is átvertél mert neked kis edényed volt, és inkább a sátor mellé szaladtál, hogy vigyük a gyalogsági lapátot, mert az jobban tetszett neked, hogy a homokban viritott a végtermék.Az akkori láb méreteddel nem tzdtál volna megállni a fayanson.
    Látod milyen praktikusak? befujja valamilyen szerrel az egész fürdőt, letusolja, és nem kell kefélgetni, csutakolni. Ez is egy szemlélet. pussz. F/ka/

    ReplyDelete
  2. Vagy még használ hozzá ablaklehúzó gumit hosszú nyéllel, és minden megoldva. :)
    Felolvastam a többieknek itt csanakon, nagyon röhögtünk. :)))
    Puszi tőlük is. :)

    ReplyDelete