Wednesday, October 6, 2010

Masok elete...

Nos, a mai napom olyan volt, mint mas (normalis) embereke altalaban lenni szokott - marmint szerintem.
Szoval ma vegre lesz idom valaszolgatni a kerdesekre.

Kicsit ugyan ossze vagyok zavarodva, mert:
1. megittam fel liter sort egy pubban (marmint erdei gyumis cidert, azok kedveert irom, akik majd ugyis belekotnek a pontossagomba)
2. a mai napon azt mondtak, hogy amit eddig tanultam az angoltanitasrol, azt kidobhatom a kukaba... most epp ujraepitem a tanari enkepemet...

Tehat a nenik: szoval a nenik ketten laknak ebben a hazban. Regi baratok es egyszerre kerultek maganyos es nehez helyzetbe 13 evvel ezelott es elhataroztak, hogy kozosen vesznek egy hazat (mivel egyedul nem volt eleg penzuk).... (mondjuk az itteni arak mellett nekem kb 5 barattal kene Bn kivul osszekoltoznom, hogy legyen eleg penzunk a hazra...) Az egyikuk altalaban itt van velem, de nagyon sok mindent csinal, a masik pedig sokat utasik a munkaja miatt (de holnap itt lesz, sokkal fiatalabb es nagyon kedves). Melyen vallasosak, bar jelenleg a hazban mindenki mas vallasu.... Nagy tarsasagi elet van itt a hetvegeken, het kozben meg a bortonben dolgozik onkenteskent.... (most hetvegen nem lesz, mert Krakkoba utazik igy vagy en sem leszek itthon vagy netezek egesz ejjel :D)

Es a masik balek dolog, amit eddig elhallgattam (bar eleg jellemzo) is tenap tortent, csak olyan suru sokkos este volt, hogy elfelejtettem a reggeli egest.
Szoval meg elozo nap hazafele talaltam egy Spart, ami veletlenul nyitva volt (emlitettem mar, hogy itt minden bezar 5 es fel 6 kozott? az eddigi egyetlen kivetel a M&S, ami 6 ig is kitart! Na es a fent emlitett bolt). Tehat bementem es megneztem, mit lehet inni (merthogy italt itt nem csomagolnak sose a kajahoz). Emlekeztem meg a legelso angliai nyaralasomrol egy markara (B kedveert, hogy tuti ram ismerjen: e epp akcios volt), finom uditok voltak, tobbfelelt is kiprobaltam belole akkor. Levettem tehat egy citromosat a polcrol (kb. 3/4 literes, vagyis a tokeletes meret) es tegnap reggel vidaman magammal vittem. Nagy betukkel rajta volt, hogy nem tartalmaz hozzaadott cukrot, igy nagyon buszke voltam, milyen egeszseges vagyok (a neni is az, egeszsegesen etkezunk). A szunetben aztan jo nagyot kortyoltam bele, majd kisse elfacsarodott az arcom. Nem volt nagyon edes, kellemesen savanykad volt, de megis kisse tomenynek tunt. Mar epp kezdtem a francia csjszival kozosen fikazni az angolok izleset, amikor a tanar, Mark odalepett es csendesen megkerdezte, hogy egeszen veletlenul nem szorpot iszom-e? Na, ekkor olvastam el a hatuljan a kicsi betus feliratot es, lass csodat, a tomeny szorpot kortyoltam lelkesen bar kisse elfacsarodott arccal. Csak tudnam, minek tanultam annyit angolul, ha meg mindig ilyen szituaciokba keveredem, a nyelvtudas - mint a mellekelt abra mutatja- nem segit.

Tessek irni, ha eletben akarjatok tartani a sztorikat (es engem)! Megyek, mert ma aztan igen lassan gepeltem.... (bar nem szol ram, megsem akarom, hogy nagyon nehezteljen....)

5 comments:

  1. Hello'
    Hát te már csak a tömény szörpöket kedveled, ne is tagadd!!!
    Emlékszem én amikor a Hamuval megitattad a tömény meggyszörpöt, szegénnyel egy életre megutáltattad .
    De sebaj, ez már csak igy marad.
    A hétvégén nem mész el te is vendégségbe?
    Ez a "felejthető eddigi tnulás miben nyilvánul meg?" Minden tanulás mindig jó valamire, ezt tudjuk nagyon jól! Még a rossz is, mert abból is okosodik az ember. Ne felejtsél el azért semmit sem, mert minden jó valamire tudjuk a bölcsektől.
    Na kellett a szép nadrág, vagy jó a farmer is?
    Allergti, köhögés fronton csökkennek a dolgok, a bogyók fogynak?
    Tetszik a minden napi beszámolód, igy legalább lehet tudni az ottani életről is valamit.
    Hagyok helyet másoknak is, hogy irjanak, és legyen időd elolvasni mindet.
    pusssssssszzzzzzzzzzz F/ka/

    ReplyDelete
  2. Bági...én már nem is csodálkozom a jó pap is hatig tanul utána kopik...tanulod az inglist oszt mit érsz vele...,pedig mig távol vagy idehaza is zajlik az élet Példul-a héten ingyenessé vált az iszappakolás,telitve nyom- elemekkel,izotópokkal,akit érint részt vehet az aluminium-gyártásban,ha akarja,ha nem...megint hiresek lettünk sajnos Jurópában,a környezeti katasztrófáért megint nincs felelős hacsak nem az a böszme iszap... az információkat addig is gyüjtjük amig haza nem jössz, ja és zároltuk részedre a házikészitésü szörpjeinket!
    a folyt.-ig cupp PPPP Laci

    ReplyDelete
  3. Hallottam a hirekben, a neni olyan arccal kozolte, hogy azt hittem valami csaladi katasztrofa tortent... A nemetek is azzal jottek, hogy a hazinenijuk magyarazott valamit, de nem ertettek. Igazabol az angol valtozatot en se ertettem, pedig vegigneztem a teljes hiradot a BBC1en... Aztan elolvastam az indexen a rettenetet. Vigyazzatok magatokra nagyon es ne lelegezzetek! (az tunik biztonsagosnak)
    puszi!

    ReplyDelete
  4. Bági..."csak nem betojni!ha kérhetném...mi még itthon kapkodhatjuk a levegőt ahogy eddig megszoktuk, csak a helyszinen nagy a szuaré -Ajka-Devecser-térség az érintett,ugyan is ha az iszap megszárad belélegezve egyéb gazságokra is képes...legalább olyan fini mint neked a macskosz szőre! az ország most odaFIDEL az "OSZT COKI" -most nem téma,szép kilátások vannak, most várhatunk 3-4 évet,hogy a fütesz disznóságai is a szellőzttőbe kerüljenek,TE csak okulj szorgalmasan és szerezz örömöt jó magaviseleteddel és példás előmeneteleddel a haza javára.....I TAK DALSE...PPPP Laci

    ReplyDelete
  5. Hát ez a szörp-eset annyira Te vagy! :D Tipikus "nem panaszkodom, lenyelem"... jót nevettem! - Viszont semmi köze persze az angoltudásodhoz, magyarul is simán járhatnál így, ha nem olvasod el az apró betűket! ;)

    Képzelem, mit gondoltak rólad... a szörpöt ivó lány! :D haha

    Kipróbáltad utána vízzel is? Ugyanolyan fincsi úgy, mint az eredeti? :)

    Jah, és én bármikor össze dobok veled pénzt egy házra, rám számíthatsz! ;) pussszancs

    ReplyDelete