Tuesday, October 5, 2010

A masodik keddi bejegyzes

Ez itt az agy, ahol alszom es a szobam... A birminghami repteren (elso nap delutan a masodik kaveval, hogy kitartsak Shrewsburyig...)

A Frankfurti reptener, miutan nagy nehezen talaltunk egy ulohelyet...



B szerencsesen feltette nektek a tegnap sikertelen "takaro alatti" bejegyzest. Nagyon orulok, hogy mind jol szorakoztok, feladatom (es ennek a blognak is) a szorakoztatas.... Bar abban biztos vagyok, hogy a ma esti kalandomat nem fogjatok elhinni, pedig kb 3 ora alatt tortent az egesz... JO szorakozast hozza!


Tehat ma iskola utan Shrewsbury varosat tekinthettuk meg egy idegenvezetovel. Mindent kivulrol neztunk meg, mert kb 5-kor minden bezar (bar a nagyon meno boltok akar fel 6/6ig is kitartanak)....

Szoval utana elmentem a konyvtarba, mert ott ugye van ingyenes net.... Hat tenyleg, es ma 8-ig volt nyitva, orultem is, mint majom a farkanak, hogy akkor majd most en mekkorat blogolok?chatelek/mailezek.... Hat, majdnem.... Kaptam jeszt meg belepokodot, mar epp kezdtem nyugodtan irogatni, amikor a futkoso betuk tajekoztattak, hogy mar csak 10 percem van, mert 30-ban van maximalva csucsidoben a hasznalat.... Probalkoztam extra idoket kerni es kozben alati gyorsan gepelni, de egyszercsak lekapcsolodott a gep, bezart mindent es jol kivagott a rendszerbol.


Ekkor a velem levo 2 olasz holggyel megneztuk a konyvtart, ami egy nagyon regi epuletben van es nagyon szep, erdekes kombinacioja a regi es modern dolgoknak. A padlasteremben (is) ezerrel fotoztunk, amikor eszrevettunk egy eleg morcos oreg urat ucsorogven... S. mondta is, hogy menjunk gyorsan, mert lathatoan zavarjuk ot, de C eppen eltunt a polcok kozott, igy meg egy ideig az ajtoban acsorogtunk azon morfondirozva, mennyire zavartuk meg az embert.... Aztan elmenekultunk a helyszinrol, a holgyek a mellekes helyiseg fele vettek az iranyt, en pdig megtettem a tiszteletkoroket a konyvtarosoknal ez agyba-fobe dicsertem az epuletet (mondjuk nem volt nehez, mert tenyleg nagyon szep). Ekkor hozzam lepett a morcos oreg ember es megkerdezte>On egyike a holgyeknek a padlasterembol? (mint amikor a gyalog galopban felteszik a kerdest, tudtam, hogy nem fogom eltalali a jo valaszt). Igen - feleltem, mire nem olt meg (bar kicsit aggodtam), hane egy hosszu tortenetbe kezdett a gyerekkorarol, amikor o meg ide jart (korabban iskola volt az epuleben), megmutatta, hove koltozott a suli es aztan a magyar nyelvrol kezdtunk csevegni. Mire a holgyek visszajottek, egy mosolygo kedelyes oreg mukit lattak velem tarsalogni.... Nem hittek a szemuknek.
B elkuldte nekem a wifivel rendelkezo helyek listajat a varosban, igy a kozpont fele vettem az iranyt. A Fo teren nagyban fotoztuk a gyonyoru regi epuleteket, amikor egy kozepkoru angol muki lepett oda hozzank, es elkezdte magyarazni az elottunk levo epulet multjat.... Kiderult, hogy a kozepkori epulet tetejeben jelenleg egy mozi es egy kavezo uzemel, igy bementunk. Kiderult, hogy az egyik Net-helye voltunk, igy elkoszontem a holgyekol, rendeltem egy kavet es vegre lattam ertelmet annak, hogy 3 napja 1 kg-os taskaval maszkalok:elohuztam a laptopot es csatlakozni probaltam.


Csatlakozni ugyan nem sikerult (bar B megprobalt telefonon utmutatast adni, igy legalabb a szamlank magas lesz...), de kozben odalepett egy fiatal srac es megkerdezte, leulhet-e. Nem vagyok az a "leulok melle jellegu csajszi", de arrebb pakoltam a tonnas cekkeremet es tovabb probaltam csatlakozni. Sajnalatomat fejeztem ki neki, hogy antiszocialis leszek. Nem nagyon zavartatta magat es beszelni kezdett. Egy drabig lelkesen erdeklodott a szallasom irant, aztan kiderult, hogy Londonbol jott, holnap kellett volna neki erkeznie, hogy talalkozzon a szuleivel, de elnezte a naptart es most nincs hol aludnia. Na, ekko megkerdeztem, hogy mivel foglalkozik. Mondta: Muvesz vagyok. Ekkor mar egyaltalan nem csodalkoztam....




Epp elkoszontem tole (merthogy kozben talalkam volt a magyar lannyal es az egyik torokkel egy esti iszogatas erejeig), amikor megszolitott egy holgy (magyarul!!!!). 1 hete koltozott ide a ferjevel (aki angol) 2 evre es nagyon boldog volt, hogy magyar szot hall. A mozi epp kezdotott, igy a ferje elrancigalta, en meg ott alltam a kozepkori falak kozott, kezemben a laptopommal es nem hittem el ezt az estet....




Most pedig a nappaliban fustolok, es irom nektek ezt a kis szosszenetet. Bocs, hogy a kepek sajnos nem tudnak frissek lenni, csak tegnapiak, mert a maiakat ma ejszaka fogom tudni feltolteni a takaro alatt - bar ma talan nem kell takaro, annyira javul itt a helyzet) ... Megyek aludni, ti mar ugyis mind alszotok! Papapapapa!



6 comments:

  1. Végre szakítottam 1 kis időt RÁD :-) Jó olvasni a történéseket.Hajrá

    ReplyDelete
  2. Az az ágynemű! Pont olyan, mint a blogom háttere. Befér a táskádba hazafelé???:))))

    ReplyDelete
  3. Ha ez vigasztal nem te vagy az elso aki megjarja a szorppel! Figyi van valami angol szam amin fel tudlak hivni? Esetleg vonalas a neniknel?

    ReplyDelete
  4. Naaa, Julcsi megelőzött. Pont a takarót néztem ki én is. :-) Nagy cupp.

    ReplyDelete
  5. Szia Ági Végre megtaláltunk!Ügyi vagy,megyünk kajálni ma!!!Pusszantunk!!!

    ReplyDelete
  6. Haho Bandi es a tobbiek :D Hianyozni fogtok.... En csak 9kor vacsizom, most 6 ora van, mindjart ehen halok es minden be van zarva. Beulhetnek egy etterembe, na de egyedul????
    keresnem kell valami junk foodot, amit nem gaz egyedul enni vagy elmegyek az olasz csajokkal partizni... mulassatok jol...
    illetve jobban belegondolva: most epp mulattok
    cupp nektek is!
    Eili, rajta kell legyen a neni szama a listan, amit atkuldtem (amiben a teljes porgram is van, ott van egy nevlista, amin a nevem mellett a nenim is szerepel)
    PW

    ReplyDelete