Tuesday, May 3, 2011

"Food, glorious food!"

Hát, ma is elmentünk vacsizni.... Magunkkal vittük E. útikönyvét is, bízva abban, hogy segítségünkre lesz a választásban. Merthogy paella az nem volt :(
Tehát, megint csak megkaptuk a 2nyelvű étlapot (spanyol, katalán), és a 2 nyelv megint nem bizonyult elegendőnek....

Tehát előkaptuk a kis útikönyv gasztronómiai szótár oldalát, és elkezdtük kikeresni a kajákat.... Egészen szerencsések voltunk, mert vaslogikával és szótárral ugyebár mindenki tud választani!!!!

Ki is néztük az előételek között... (mondtam már, hogy nem lehet kibírni az itteni kajamennyiséget? Szóval a helyzet az, hogy esznek előételt, főételt és desszertet.... nade! az előétel normál tányéron van, én kb. ott szoktam jóllakni. Azután jön a főétel - szintén nagy tányéron, tele.... és akkor utána rátérünk a desszertre.... brutális! Így ma lightos napot tartottam, és nem ettem - mármint nem annyit.....) Tehát, gondoltuk, hogy egy előétel elég is lesz vacsorának.
Végig is néztük a salátakínálatot, K. diós-sajtos zöldsalátát választott.

Én a ház salátáját választottam ki, melyet krumplival és sonkával ajánlottak. Nagyon ínycsiklandozónak tűnt...

Meg is mutatom, mit hozott ki a pincér:
hát..... volt rajta zöld is....

3 comments:

  1. :))))
    De így legalább végig tudtad enni mind a három fogást:))

    ReplyDelete
  2. Hehe, úgy látszik, nem csak én szívtam a kajálással Barcelonában (csak a szárazföldi állatokat tudom kajaként értelmezni). Szupermarketben viszont egész korrekt kenőmájast lehet kapni, meg van egy török kebabos is ahogy a 3d-s mozi meg az aquarium felől lejössz a "stégről" és átmész az úttesten ;)

    ReplyDelete
  3. azért ez salátának durva :-)

    ReplyDelete